Tapahtumat

Retriitit, koulutukset ja kurssit 

Järjestän erilaisia kursseja, koulutuspäiviä ja retriittejä yksin ja yhteistyössä muiden kanssa sekä netissä että kasvokkain. Ilmoittautumislomakkeen tapahtumiin löydät tästä tai tämän sivun alaosasta.

Retriitit

Hiljaisuus hengittää -retriitti Villa Ljunghällissä Piikkiössä 10-12.9.2021

Hiljaisuuden retriitti kutsuu sinut rauhoittavaan syliinsä hengittämään ja olemaan. Viikonlopun ajan oppainasi toimivat Katja Koivisto ja Katja Kykkänen. Piikkiön Toivonlinnan Villa Ljunghällin kauniissa maisemissa toteutettavan retriitin ohjelmaan kuuluvat lempeät hengitys-, myötätunto-, kiitollisuus- ja meditaatioharjoitukset sekä kehon liike ja rentouttava äänimaljojen loihtima sointukylpy. Lauantai-illan kruunaavat rentouttavat löylyt ja uintimahdollisuus meressä. Voit myös varata ohjaajilta henkilökohtaisen keskusteluajan tarvittaessa.

Retriitillä voit pysähtyä kuuntelemaan sisäistä viisauttasi ja antaa ihmettelevän huomiosi sille, mitä sinussa milläkin hetkellä tapahtuu. Tutkimme myös hiljaisuudessa miten olemme kehon rajapintamme kautta yhteydessä sisäiseen ja ulkoiseen todellisuuteen. Kaikki retriitin harjoitukset ovat vapaaehtoisia, voit kuunnella omia tarpeitasi ja osallistua niiden puitteissa. Mikään harjoitus ei vaadi ennakko-osaamista.

Retriitin hinta 349 € sisältää ohjelman ja ruokailut perjantaista sunnuntaihin (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen ja iltapala). Ruoka on lähtökohtaisesti kala-kasvisruokaa, ilmoitathan erityisruokavaliosi. Retriitin hinnasta saat -10 % alennusta, jos tuot ystävän mukanasi retriitille.

Varaa sitovasti paikkasi retriitille sähköpostitse: katjakykkanen@gmail.com tai puhelimitse 050 5728 110 / Katja Kykkänen. Ilmoita varauksen yhteydessä seuraavat tiedot: nimi, puhelinnumero, sähköposti ja mahdollinen erityisruokavalio tai allergia. Lisätietoa retriitistä katjakykkanen@gmail.com

Retriitin ohjelma:

Perjantai

16.30 päivällinen, saapuminen sekä majoittuminen

17.30-20 yhteiseen retriittiin laskeutuminen ja hengittävä harjoitus

20 iltapala


Lauantai

8 aamun lempeä hengitysharjoitus

9.30 aamiainen

11-13 pitkä harjoitus

13 lounas

14-15 vapaata

15-17 harjoitus

17 päivällinen

18-20 sauna

20 iltapala

n. 20.30 -21.30 lempeä aromaattinen sointukylpy äänimaljojen hyväilyssä


Sunnuntai

8-10 aamun lempeä hengitysharjoitus

klo 10-12 brunssi

12 harjoitus sekä retriitin kokoava päätöshetki

13 huoneen luovutus

Ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Bussiyhteydet paikan päälle löydät osoitteesta https://www.foli.fi/. Jos ilmoitat suostumuksesi, voimme myös tehdä sähköpostilistan osallistujille kimppakyytien sopimiseksi. Majoitusmahdollisuuksia lähiseudulla ovat Toivonlinnan Villa Ljunghäll shelby.jaana@gmail.com / +358 44 503 6867; Kavalton tila https://www.kavaltontila.com/ ja Tuorlan majatalo https://tuorlanmajatalo.fi/. Majoitusvaraus kannattaa tehdä mahdollisimman pian.

Retriitti-ilmoittautuminen on sitova. Retriitti maksetaan paikan päällä käteisellä tai Mobilepaylla / Siirrolla. Retriitin voi perua maksutta 31.7.2021 asti ja lääkärintodistuksella sen jälkeen. Voit myös hankkia toisen osallistujan tilallesi. Muussa tapauksessa retriitistä veloitetaan koko retriitin hinta. Retriitin järjestäjät suosittelevat kaikille matkavakuutuksen ottamista mahdollisten äkillisten esteiden tai sairastapausten varalle. Retriitin osallistujat eivät ole järjestäjien toimesta vakuutettuja tapaturmien varalta. Retriitti toteutetaan minimiosallistujamäärän täyttyessä sekä kokoontumisrajoitusten ja ohjaajien terveydentilan salliessa turvavälit ja hygienia huomioiden.

Katja Koivisto on psykologi, joka yhdistelee työssään psykologista tietoa, myötätuntokeskeistä näkökulmaa, meditatiivista ymmärrystä mielestä sekä hengitysterapiaa. Katjalle ajan viettäminen luonnossa ja kestävä elämäntapa ovat myös tärkeitä. Viikonlopun hengitys-, meditaatio- ja myötätuntoharjoitteet perustuvat psykologiseen tietoon, psykofyysiseen hengitysterapiaan, myötätuntokeskeiseen terapiaotteeseen ja ohjaajan omaan meditaatiokokemukseen ja ovat kaikille mahdollisia aiemmasta taustasta ja kokemuksesta riippumatta.

Katja Kykkänen on taustaltaan ratkaisukeskeinen terapeutti, jonka henkinen ja käytännön kokemus nivoutuvat yhteen vuosien omakohtaisen harjoittelun sekä tietotaidon pohjalle. Katjan voimavaroja ovat pysähtyminen, koira, perhe ja luonto sekä lukeminen. Tunnetyöskentely, myötätuntokeskeisyys sekä psykofyysinen hengitysterapia korostuvat asioiden työskentely- ja lähestymistavoissa. Katjan 10 vuoden kehotyöskentelytausta joogan ja meditaation parissa ovat tärkeitä suunnannäyttäjiä. Hyväksymis- sekä omistautumisterapia, tunnelukkotyöskentely sekä läsnäolo ovat myös työskentelyn vahvoja kulmakiviä.


Yhteys - myötätuntoinen keho- ja hengitysretriitti Turun saaristossa 20-22.8.2021

Tule nauttimaan kauniista saariston luonnosta ja pysähtymään mielesi ja kehosi äärelle Katjan ja Hannan lempeällä opastuksella. Houtskarin Mossala Resortissa toteutettavan retriitin ohjelmaan kuuluu sallivia keho- ja hengitysharjoituksia, myötätunto- ja kävelymeditaatio sekä sointukylpy äänimaljojen aalloilla. Lauantai-iltana on mahdollisuus saunoa rantasaunassa sekä pulahtaa virkistävään meriveteen.

Retriitin tarkoituksena on saada lempeä yhteys omaan ja muiden kehomieleen. Oman tilan tutkimisen lisäksi retriittiin kuuluu myös toisen kunnioittava ja turvallinen koskettaminen. Kaikki harjoitukset perustuvat vapaaehtoisuuteen eivätkä vaadi aiempaa kokemusta tai minkäänlaisia erityistaitoja ihmisyyden lisäksi.

Retriitin hintaan (31.5.2021 asti 299 € sis. alv, 1.6.21 alkaen 349 € sis alv.) kuuluu ohjelman lisäksi kasvisruoka, joka koostuu aamiaisesta, buffetlounaasta, kahvista tai teestä ja keittoillallisesta. Retriitin hinnasta saat -10 % alennusta, jos tuot ystävän mukanasi retriitille.

Varaa sitovasti paikkasi retriitille sähköpostitse info@mielihohde.fi. Ilmoita varauksen yhteydessä seuraavat tiedot: nimi, puhelinnumero, sähköposti ja mahdollinen erityisruokavalio tai allergia. Retriitillä tarjotaan kasvisruokaa. Lisätiedot retriitistä info@mielihohde.fi tai 040 8715 322 (ääni- ja tekstiviestit paras tapa tavoittaa). 


Retriitin ohjelma:

Perjantai

16:30 tervetuloa ja yhteiseen retriittiin laskeutuminen

17:45 illallinen

19:00 äänimaljarentoutus

20:00 rauhallinen meditaatiokävely ulkona


Lauantai

8-9:30 aamupala

09:30 hengityshetki

10:15 kehollinen työpaja

11:45 lounas ja omaa aikaa

14:00 hengityspariharjoituksia

15:15 iltapäiväkahvi

15:30 itsemyötätuntoharjoitus

16:15 kehollinen työpaja

17:45 illallinen

19:00 sauna

21:00 iltarentoutus


Sunnuntai

8-9:15 aamupala

09:15 hengityshetki

09:30 vuorovaikutteinen kehollinen työpaja

11:30 lounas

12:30 hengityspariharjoitus

13:15 loppupiiri ja retriitin päätös

Ohjelmaan saattaa tulla pieniä muutoksia.

Majoitusvaihtoehtoja Houtskarissa ovat Mossala Resort (https://mossala-island-resort.com/majoitus/), Saaristokoulu (https://www.skargardsskolan.fi/fi/bedbreakfast/) sekä Hotelli Hyppeis Värdshus (https://www.hotelhyppeis.fi/huoneet/). Jos ilmoitat suostumuksesi, voimme myös tehdä sähköpostilistan osallistujille mahdollisten yhteismajoitusten ja kimppakyytien sopimiseksi. Saariston kesän suosion vuoksi majoitusvaraus kannattaa tehdä mahdollisimman pian.

Lisätietoja Mossala Resortista, tarkemmat ajo-ohjeet ja lossiaikataulut löydät täältä (https://mossala-island-resort.com/how-to-find-us/). Perille pääset kätevästi myös julkisilla kulkuvälineillä. Turusta liikennöivän Saaristobussin aikataulut päivittyvät lähempänä kesää tänne (https://tlo.fi/reitit-ja-aikataulut/saaristobussi/).

Retriitti-ilmoittautuminen on sitova. Retriitti maksetaan paikan päällä käteisellä tai Mobilepaylla / Siirrolla. Retriitin voi perua maksutta 30.6.2021 asti ja lääkärintodistuksella sen jälkeen. Voit myös hankkia toisen osallistujan tilallesi. Muussa tapauksessa retriitistä veloitetaan koko retriitin hinta. Retriitin järjestäjät suosittelevat kaikille matkavakuutuksen ottamista mahdollisten äkillisten esteiden tai sairastapausten varalle. Retriitin osallistujat eivät ole järjestäjien toimesta vakuutettuja tapaturmien varalta. Retriitti toteutetaan minimiosallistujamäärän täyttyessä sekä kokoontumisrajoitusten ja ohjaajien terveydentilan salliessa turvavälit ja hygienia huomioiden. Retriitti toteutetaan 8-12 osallistujalla.

Hanna on kehollisuuteen perehtynyt psykologi ja esittävän taiteen ammattilainen. Viikonlopun liikeharjoitteet pohjaavat Laban/Bartenieff - liikeanalyysiin ja Viewpoints-tekniikkaan. Tavoitteenani on mahdollistaa näiden harjoitteiden avulla turvallinen ympäristö, jossa tutkia omia kehollisia tottumuksiaan ja kokeilla uteliaasti itselle vieraampia tapoja käyttää kehoaan suhteessa itseen ja toiseen riippumatta osallistujan aiemmasta taustasta tai kokemuksesta kehonkäyttäjänä.

Katja on psykologi, joka yhdistelee työssään psykologista tietoa, myötätuntokeskeistä näkökulmaa sekä hengitysterapiaa. Katjalle ajan viettäminen luonnossa ja kestävä elämäntapa ovat myös tärkeitä. Viikonlopun hengitys- ja myötätuntoharjoitteet perustuvat psykologiseen tietoon, psykofyysiseen hengitysterapiaan, myötätuntokeskeiseen terapiaotteeseen ja ohjaajan omaan meditaatiokokemukseen ja ovat kaikille mahdollisia aiemmasta taustasta ja kokemuksesta riippumatta.

Onlinevaraus retriiteille

Lämpimästi tervetuloa! Varaa paikkasi heti. Vahvistamme varauksesi sähköpostilla.

Ota yhteyttä

puh. 040 8715 322 (teksti- ja vastaajaviestit)

s-posti: info@mielihohde.fi